Tango Projects

Trailers:

Open Podium Munganga 
Benefit Concert for the Refugees In Amsterdam
Organized by Jaco Benckhuysen, hosted by Casa Munganga

Tango Solo Improvisation on “Nada” / Rodolfo Biagi

 

Amstertango
T
ango in the Streets of Amsterdam
Roberto Rizzo & Claudia Kratzheller
– to bring the joy of connection to everyone passing by!

Interview:
The Ritual before the Dance, the Joy of the Embrace…

 Distance & Intimacy

Tango Musicality

 

 

 Trailer of 4rth Contact – Tango Festival in Wuppertal

 Tango Lab

Intensive Workshops :

Buitenkunst Randmeer

2013 :  Take the Lead to Follow

2011 :  Theatrale Tango

2010 :  Menage A Tres

2008 : Tango Fusion

 

 

for description (in dutch) see texts below!

(Fotos 2010 by Emile Peters, Trailer 2011 by Adriaan Norbart , met dank aan Suseela Gorter)

2013 / Take the Lead to Follow
Zachte tango macho’s, krachtige tango ladies; een week over leiderschap.

In deze week onderzoeken wij de rolverdeling in de tango: leiden – volgen, en de kracht van beide rollen. Wat zijn typisch mannelijke of typisch vrouwelijke aspecten van de tango? En wat gebeurt als we de rollen omdraaien, of zelfs opheffen? Hoe ben je duidelijk en zacht, hoe kan je krachtig en tegelijkertijd flexibel zijn? Met de taal van de tango als leidraad werken we aan contact maken, afstemmen op de ander, aanwezig zijn, ruimte innemen, vertrouwen, meebewegen en weerstand, authenticiteit, overgave en duidelijkheid.

2011 / Theatrale Tango
De muziek en de teksten van de tango zijn overladen met drama: verlangen, de wens naar eenwording in liefde, gedrevenheid, pijn, teleurstelling, bedrog. Wat gebeurt er als we het drama met humor benaderen, en welke rol spelen timing en verwachting in deze temperamentvolle dans? De tango is de ultieme oefening in altijd weer loslaten: de ene dag dans je als een god(in), de volgende dag struikel je slechts over de voeten van jezelf en de ander… Theatraliteit en muzikaliteit staan centraal: we onderzoeken de teksten van de tangoliederen en maken schetsen van scènes, die we aan het einde van de week presenteren.

2010 / Tango: Ménage à Trois
De Argentijnen zeggen: ‘el tango, es una manera de ser’ (tango is een manier van zijn). Bij tango denk je aan een dans tussen twee mensen, maar het is een ménage à tres: de muziek is de derde partner. Deze week richt zich op mensen die op ontdekkingstocht willen gaan, geleid door de muziek. Waar voel je het ritme van de bandoneon, welke impulsen geeft de melodie? Hoe loop je als je een tango van D’Arienzo hoort? Hoe verbindt jouw beleving van muziek je met je partner? Zowel traditionele tangomuziek (Di Sarli, Pugliese e.a.) als hedendaagse van bijv. Gotan Project, Narco Tango en Gitano zorgen voor inspiratie.

2008 / Tango Fusion
Argentijnse tango wordt in verbinding gebracht met melancholie, hartstocht en passie en beschreven als lopen met een hart op vier voeten. Maar bij de tango gaat het vooral om communicatie: zonder woorden, met elkaar, luisteren naar het moment om met elkaar in beweging te komen. Deze week geeft gelegenheid om niet alleen de tango te leren kennen maar ook andere disciplines als partnering in moderne dans en fysiek theater. We laten duetten ontstaan: zowel fijn en zacht als ook hilarisch en overdreven. We werken aan de kwaliteit van lopen, aan balans, leiden en volgen, bewegen en bewogen worden.

 

voor alle deze weekworkshops geldt:
Bewegingservaring wordt gevraagd, ervaring in Tango is een pre

 

 

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *